Efteling Blog

Alle artikelen
fans

15 vragen aan Efteling-directeur Fons Jurgens

17 april 2021 - Sanne | Marketing

''Wat is uw favoriete attractie?'' en ''Hoe kom ik bij de Efteling te werken?'' Efteling-directeur Fons Jurgens beantwoordt 15 veelgestelde vragen van fans.

Fons Jurgens
Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling.

#1: Hoe is het om directeur van de Efteling te zijn?

Dat is hartstikke leuk! Vooral omdat ik elke dag bezig ben om onze gasten een zo leuk mogelijke dag te bezorgen. Dat onze gasten er nu niet zijn is meteen ook het minst leuke, trouwens. Maar gelukkig zie ik elke dag collega’s hard werken om het park helemaal klaar te maken voor als we weer open mogen. En dat maakt me dan wel weer blij!

#2: Wat wilde u vroeger worden als kind?

Ik wilde minister-president van Nederland worden. Ik vind het namelijk leuk om te zorgen dat alles loopt zoals het moet lopen. Zodat het voor iedereen goed geregeld is. Maar ik heb inmiddels wel ontdekt dat directeur van de Efteling zijn veel leuker is. Dus ze kunnen me nog wel vragen voor minister-president, maar dan zeg ik denk ik toch nee.

#3: Wat is je meest dierbare Efteling-herinnering tot nu toe?

Oef, die heb ik heel erg veel uit die 25 jaar dat ik hier werk. Maar mijn meest dierbare herinnering ligt toch wel in het Sprookjesbos. Daar kwam ik als kleine jongen al met mijn opa en oma. Ik weet nog dat ik altijd mijn oor op de paddenstoelen legde en dan naar die prachtige muziek luisterde.

Voorzijde van Villa Volta
Villa Volta, de favoriete attractie van Fons Jurgens.

#4: Wat is uw favoriete attractie?

Ik ben niet zo’n durfal, dus ik sla de achtbanen het liefst over. Dus dan kies ik voor Villa Volta. Ik vind die attractie vooral zo mooi omdat daar het verhaal en de techniek prachtig samenkomen. Ik geniet ervan als ik gasten vol verwondering uit Villa Volta zie komen.

#5: Ga je zelf ook regelmatig een dagje naar de Efteling of een ander attractiepark?

Ik zou het liefste zeggen dat ik dat regelmatig doe. Maar helaas kom ik er maar zelden aan toe. Ik heb zelf een paar puberzonen, dus die zijn niet meer echt te porren voor een dagje Efteling met hun vader. Vanuit mijn functie als directeur kom ik natuurlijk wel elke dag in de Efteling, en ook in andere parken.

#6: Hoe gaat het met u? Is aan het roer staan van zo’n groot bedrijf in deze tijd niet zwaar?

Leuk dat je het vraagt! Het is voor mij, net als voor heel veel andere mensen, niet de leukste periode om te werken. Maar ik ben een positief mens, dus ik zie ook elke dag wel lichtpuntjes. Ik hoop natuurlijk dat alles gewoon weer wordt zoals het was, en we onze gasten weer elke dag kunnen ontvangen.

#7: Wat kunnen wij als abonnementhouders voor jullie doen in deze tijd?

Wij zijn enorm blij met jullie. Dat waren we altijd al en dat is in deze vervelende tijd eigenlijk alleen maar meer geworden. Jullie kunnen ons helpen door aan ons te blijven denken en snel een bezoekje te plannen als dat weer kan.

#8: Welk sprookje zou u nog graag toevoegen aan het Sprookjesbos?

Het lelijke eendje! Dat is echt mijn favoriete sprookje. Dat kun je trouwens niet vinden in ons Sprookjesbos. Zo zie je maar dat een directeur niet alles bepaalt!

#9: Zijn jullie nog wel aan het nadenken over nieuwe attracties?

Daar zijn we altijd mee bezig. We blijven denken en dromen over wat we jullie allemaal nog meer kunnen bieden in de toekomst. Het is moeilijk om te zeggen hoe dat er precies uit gaat zien.

#10: Hoe komen jullie op nieuwe ideeën?

Ik heb heel veel collega’s die nadenken over nieuwe ideeën. Niet alleen over attracties, maar ook over andere ontwikkelingen in het park of op onze resorts. Vaak wordt daar lang en goed over nagedacht en doen we veel onderzoek. En soms ontstaan de meest gave ideeën tijdens de koffiepauze bij een attractie in het park. Het belangrijkste is dat iedereen bij de Efteling al die ideeën met elkaar deelt, zodat we jullie kunnen blijven verrassen.

#11: Hoe ziet u de Efteling over 10 jaar?

Dan zijn we nog steeds een plek waar je je kunt verwonderen en waar je je zorgen kunt vergeten. We wachten op dit moment nog op de Raad van State die het nieuwe bestemmingsplan moet vaststellen. Dat zou mooi nieuws zijn in deze tijd. Daarna bekijken we hoe we aan de slag gaan. Ik denk dat we minder hard van stapel kunnen lopen dan we voor de coronacrisis van plan waren.

Draak Edna uit Joris en de Draak
Later dit jaar wordt draak Edna weer opgeknapt.

#12: Hoe gaat het eigenlijk met draak Edna?

Goede vraag! Ons plan is om later dit jaar wat meer aandacht te besteden aan Edna. Ze wordt dan in ieder geval opgeknapt zodat ze er weer piekfijn uitziet. Of Edna ook weer gaat bewegen, bekijken we op een later moment.

#13: Komt het huisje van Vrouw Holle dit jaar nog terug?

Ik weet dat het huisje van Vrouw Holle terugkomt in het Sprookjesbos. Maar helaas weten we nog niet precies wanneer dat gaat gebeuren.

#14: Hoe kom ik bij de Efteling te werken?

Door dat aan ons te vragen! Dat doe je in een sollicitatie. We hebben heel veel verschillende soorten mensen nodig. Je kunt natuurlijk altijd even op onze website kijken.

#15: Hoe werken jullie aan diversiteit? Zowel richting medewerkers als gasten.

Bij ons is iedereen welkom. En we zijn er voor iedereen en vinden het belangrijk dat we een plek zijn waarin iedereen zich kan herkennen. Dat geldt zowel voor medewerkers als gasten. Hierbij luisteren we altijd goed naar wat er speelt in de samenleving. En praten we met elkaar en met experts om te kijken wat we goed doen en wat we misschien anders kunnen doen.

  • Deel via:

Een vakantiehuis aan het water in Vakantiepark Efteling Bosrijk.

Sprookjesachtige accommodaties


Blijf slapen in één van onze hotelkamers, vakantiewoningen of groepsaccommodaties. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

 
Bekijk accommodaties