Efteling Blog

Alle artikelen
backstage

Van stage naar bijbaan in de Efteling

21 mei 2021 - Sanne | Marketing
De Efteling heeft droom(bij)banen in de aanbieding. Zeker voor junioren. Stagiair Jarno Nouwens gaat deze zomer als Junior Gastheer aan de slag. Ontdek in deze blog waarom.
Stagiair Jarno.
Jarno Nouwens, stagiair Communicatie & Reputatie.

Jarno Nouwens is tweedejaars Leisure & Event Management-student aan de BUas (Breda University of Applied Sciences). Op dit moment loopt hij stage op de afdeling Communicatie & Reputatie op kantoor Raveleijn. Maar ook na zijn stage blijft hij bij de Efteling werken als Junior Gastheer bij de attractie Fata Morgana.

Hoe ben je bij de Efteling terecht gekomen?

Jarno: “Annemijn Claassen, Operationeel Recruiter bij de Efteling, vertelde tijdens een gastcollege op de BUas onder andere over de verschillende stagemogelijkheden. Door haar enthousiaste verhaal heb ik me via een motivatiebrief direct ingeschreven voor een speeddate in de Efteling, om te kijken bij welke afdeling ik het best zou passen. Annemijn vond me echt een match hebben met de afdeling Communicatie & Reputatie. En ze had gelijk, want na een pittige mondelinge en schriftelijke selectieronde mocht ik begin dit jaar beginnen als stagiair.”

Is je stage zoals je van tevoren had verwacht?

Jarno: “Nee, eigenlijk is de stage nog veel leerzamer dan ik had gedacht. Het leuke vind ik vooral dat ik echt onderdeel ben van het team Communicatie & Reputatie. Met eigen taken en verantwoordelijkheden, in plaats van alleen ondersteunende werkzaamheden. Ik ben vaak het eerste aanspreekpunt voor journalisten en media. De eerste keer was zo’n telefoongesprek best spannend, maar daar leer je tenslotte het meest van. Ik had trouwens ook niet verwacht dat de Efteling dicht zou zijn tijdens het grootste deel van mijn stage. Ondanks de tijdelijke sluiting had ik het best druk. Gelukkig kunnen we nu weer gasten ontvangen. Dat is wel de kers op de taart.”

Fata Morgana uitzicht vanaf Aquanura.
Deze zomer start Jarno met zijn nieuwe bijbaan: Junior Gastheer bij Fata Morgana.

Waarom wil je na je stage zo graag blijven bij de Efteling?

Jarno: “De Efteling past bij me. Met zoveel verschillende disciplines valt er voor mij nog veel te ontdekken en leren. Ik zou op elke afdeling wel willen werken. Van kantoor tot spoelkeuken zeg maar. Volgens mij leer je zo niet alleen het bedrijf kennen, maar ontdek je ook veel over wat gasten verwachten van een dag Efteling. En daarnaast is het ook enorm waardevol voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze zomer ga ik in ieder geval aan de slag als Junior Gastheer bij de attracties. Mijn voorlopig vaste werkplek is de attractie Fata Morgana. Ik heb er zin in!”

Wat lijkt je leuk aan het werk als Junior Gastheer?

Jarno: “Tijdens mijn stage bij de afdeling Communicatie & Reputatie heb ik vooral indirect contact met de gast. Door de publicaties in de verschillende media of bijvoorbeeld via influencers inspireren we gasten om naar de Efteling te komen. Straks heb ik in mijn functie als Junior Gastheer wel direct contact met de gast. Ik kijk ernaar uit om ieders dag nét iets leuker te maken.”

Blijf je ook na de zomer?

Jarno: “Jazeker, als het kan blijf ik voorlopig nog een tijdje bij de Efteling. Sowieso de hele zomer en wanneer school weer van start gaat, vooral in de weekenden en vakanties. Ik kan me geen leukere bijbaan voorstellen.” 

Wil je ook zo’n leuke bijbaan? Bekijk snel de openstaande vacatures

  • Deel via:

Een vakantiehuis aan het water in Vakantiepark Efteling Bosrijk.

Sprookjesachtige accommodaties


Blijf slapen in één van onze hotelkamers, vakantiewoningen of groepsaccommodaties. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

 
Bekijk accommodaties